Sunderbyn nästa

Jaha så då är man ute i sista stund med packningen igen.. I morgon bär det iväg till Sunderbyn och smärtrehab på en grundlig utredning. Jag blir borta i 4 dagar.. Vill inte åka, måste erkänna att jag är lite nervös men får väl trösta mig med att på torsdag innan vi åker hem så ska jag och gubben till Luleå. Eventuellt handla lite julklappar om jag hittar något.  På onsdag är det 9 år sedan jag frontalkrockade med bilen.  Först nu blir det en ordentlig utredning om min värk/smärta och besvär. Man får inte ha bråttom :) Ska även få komma till en neurologpsykolog eller nåt sånt men det blir inte riktigt än..

Ha det bra så länge, jag återkommer på fredag...

Nya Hälsohörnan i Pajala

Så äntligen är det mesta klart i Hannas affär och i morgon är det dags för invigning.. Lokalen har blivit jätte fin. Det är nu jag ångrar att jag inte tog före bilder så man hade fått jämföra.. Försökte mig på att ta bilder i kväll, men som sagt så är jag definitivt ingen bra fotograf:)..

image284

       

Allt blev inte riktigt klart men resten fixar Johanna själv sedan.. Mest nöjd är jag med kylen som var en gammal coca-cola kyl. Tyckte inte riktigt att den passade in i en hälsokost butik så jag har målat den på sidorna och satt svart plast film fram.. Det ska ännu upp ett snyggt tyg över den fula furudörren och pricken över iet blir Icon/FLY lampan i rött som jag ska ta med från Luleå åt Johanna nästa vecka, i Kiruna var det 5 veckors leveranstid..

Nä nu är det dags för sängen. Det har varit en lång med rolig dag, men nu måste jag börja ge mig. Värken bara ökar och jag måste orka upp ur sängen i morgon. Ska packa och tvätta kläder i helg för på måndag så skjutsar mannen mig till Sunderbyn. Ska till Smärtrehab och vara där i fyra dagar..

God natt och trevlig helg!!

Helt slut

Har kommit hem för inte så länge sedan.. Har varit med Johanna i affären hela dan och fixat å donat. Bilder kommer när allt är klart.. Fint blir det, och så mycket kan jag säga är att det blir stor skillnad från hur det såg ut innan. I morgon ska jag en sväng till frissan, det blir klippning och färgning, åh vad jag ser fram i mot det..

Nä nu blir det god natt för mig, ska gå och snusa på min lilla gosse som jag inte har träffat sen i morse.. Har grym Arvid abstinens, är ju inte van att vara borta från honom..

image283

Jätte ljus

Var förbi min kusin/kompis i hennes nya affär Hälsohörnan som hon ska öppna i Pajala, nu på lördag. Så nu är det fullt upp för henne, med att måla och fixa allt. Hon gör en ganska stor uppfräschning av lokalen. Önskar jag hade ork att hjälpa henne mer, för det var ganska mycket jobb kvar men fint kommer det att bli när det är klart.. Hon har flyttat från Kiruna till hennes och sambons hemby så det blir och pendla några mil för henne. Men sånt är vi norrbottningar inte rädda för:)

image282

Gossens kalas

I lördags hade vi kalas för vår buskille, vilket var jätte trevligt. Arvid hamnade nästan i chock när alla kom med paket som var åt honom. Han visste inte i vilken ände han skulle börja öppna presenterna. Vilka fina presenter han fick sen, bara sånt som han tycker om. Den största presenten fick han av Mommo en sparkbil (eller vad dom kallas) i plåt, han har sett den i en affär tidigare och blev helt galen i den... Mamma blev galen i tårtan *ler*

image281

Prinsesstårtan med choklad var precis så god som jag hoppades, till och med godare. Det har blivit tårta på både längden och tvären. Ska beställa en likadan till Amandas födelsedag i Januari.

       

Arvid var så försiktig i början att han nästan inte vågade söndra pappret, men med lite hjälp så gick det. Sen lekte han med sina kusiner (på bilden) och kompisar..


Arvid 2 år

I dag är ingen vanlig dag, för det är Arvids födelsedag.. Hipp hipp hurra! för vår lilla gullegris som nu är en stor kille..  Kl 13.20 efter 1 timme av fruktansvärda krystvärkar så kom han äntligen ut. 1 vecka för tidigt. 3450g & 51 cm. Förlossningen gick även denna gång mycket fort (Amanda var ute på 3tim) har haft turen att öppna mig utan värkar så när dom riktiga värkarna har satt i gång så har det varit dags att krysta, och det därimot har inte varit lätt.

image274

 
Äntligen var Amanda storasyster eller "duttä" som Arvid kallar henne.  Redan på eftermiddagen så fick Arvid sina första besök på BB.. Farmor & svägerskan kom med Amanda från Pajala och Mamma och min kusin Natta kom från Kiruna. Med sig hade dom presenter, godis och en massa gott..


Torsdag kväll & ont i halsen

Fixat lite nere i källaren i dag, vi tänkte ju fixa vår matkällare. Så vi började med att riva ut hyllorna och spakla lite väggarna. Hyllor har vi redan varit till Ikea och köpt. Tanken var att vi skulle måla väggarna, kakla golvet och täcka lite rör i taket.. Men idag kom vi fram till att vi gör resten till våren. Så väggarna är bara grundade, vi satte upp hyllorna och flyttade frysboxen in dit. Även om det inte blev helt färdigt så är det mycket bättre...

Jag måste ha världens sämsta fantasi! har bakat lite inför gossens kalas på lördag och allt är med choklad!!! snacka om att jag är hooked on chocklad.. Imorgon ska jag nog hitta på något utan choklad, kanske coccosmuffins.. Så här lagom till helgen så känner jag att det är förkylning på gång, fick ont i halsen idag och värre blir det.. Trist för jag ser verkligen fram i mot chokladprinsses tårtan som jag har beställt....

image273

En liten skitunge:) som älskar sylt! till och med min som innehåller minimalt med socker...


Ny bänk

Jag tror nog att det blir en ny bänk till hallen. Tror det skulle passa bra med en i ek med en hylla under för plats för korgar. Men var hittar man en sådan? till vettigt pris.. Så får den här bänken flytta till köket under tiden...
På fredag fyller vår guldglimp 2 år!! så på lördag blir det kalas, borde nog sätta i gång och baka så man har något att bjuda på  förutom tårta. Jag har beställt en chokladprinesstårta som mamma ska ta med från Kiruna när hon kommer. Den ska visst vara jättegod.. Hoppas:)

image277

Nä, nu måste jag sluta, ska sätta på kaffe. Hanna kommer förbi innan hon ska till Pajala...



Bugabootoo

Äntligen har jag fått tag på vinterskor (kängor) för det började bli lite väl kallt i tennisar, helst nu när snön har kommit..  Har sökt såna här skor sen förra hösten och då frågade jag sport & skohuset här i byn om dom kunde ta in dom, vilket dom oxå gjorde så min lycka är total. Hitta skor till mina små fötter är ingen lätt uppgift. Äntligen kan jag vara ute och leka med gossen utan att frysa och så matchar dom min nya peak mössa, snacka om löjlig:)

image272


Nytt bänktyg

Jaha nu måste jag hitta ett nytt tyg till bänken, upptäckte i går kväll när jag postade bilden på min nya tapet, hur illa tyget skär sig mot väggen, snacka om att jag blev irro. Morbror R ringde nyss för att diskutera tyget *ler* han tyckte också att det där var en stor miss.. Så går det när man ändrar sina planer, tyget har jag köpt tidigt i höstas och fondtapeten kom efter den var ommålad och kläd... Det blir väl ett enfärgat linnetyg misstänker jag, är nog det enda som skulle passa eller?
Om ni har några förslag så kom gärna med dom, tar tacksamt emot..

image269

Så här kan det gå när man har lite å göra, fick överbliven tapet av Mamma som jag inte visste vad jag skulle göra med, tills jag fick denna ide, det är ett gammalt skåp som jag har i tv/matrummet.
 



Oops

Råkade klicka hem en bodysuite från småfolk till gossen, att det var fraktfritt och 20% rabatt skadar aldrig.. Vilken tur då att han behöver pyjamaser:)

image267
Från
Funkybaby.se

Nu är hallen nästan klar

I kväll fick vi upp fondtapeten i hallen och nu fattas bara en vägglampa vid spegeln eller ovanför men efter ha sökt den perfekta lampan i flera år så ger jag snart upp.. Kom gärna med tips på lampor som skulle passa för jag har kört fast..  Fick en jätte fin spegel av min snälla vän H eftersom hon hade tänkt ta och byta ut den, spegeln är i ek och från 50 el 60 talet, precis sånt som jag gillar så gissa om jag blev glad..
 
Idag har jag blivit 2 insikter rikare. 1 jag suger som fotograf, 2 jag är inge bra på att pyssla. Jag tog gamla tidskriftssamlare som var gula och jättefula och skulle klä om dom med tapet. Vilken tur att mannen kunde visa hur man gör (han gjorde en mall) annars hade dom flygit all världens väg...

image266

Tyvärr ingen bra bild, ska försöka mig på en bättre i morgon..
 


Stor pojke

Nu har Arvid blivit en stor pojke! vi har tagit bort hans matstol som satt fast på bordet, för det blev för tungt för mig/nacken att lyfta upp en nästan 13 kg tung kille varje dag varje gång han ville sitta vid bordet.. Så nu sitter stora killen på pallen  "Bekväm" från Ikea, som är perfekt för honom att själv klättra upp och ner på.. Gissa om han är stolt...

image264

Här sitter man och drömmer om alla fina leksaker som finns i leksakstidningen, just nu är det hans käraste ägodel som han inte släpper i onödan

Tack Hanna för en super god pizza... Trevlig helg önskar jag alla..

Snö

Nu är vintern här!! Detta är vad jag ser när jag tittar ut genom fönstret, vitt vitt och mer kommer det.. Härligt!! 

image263



Tips mottages tacksamt

Har ett litet problem som jag behöver få hjälp med, nämligen att gossen biter sönder alla nappar till vällning flaskan.. En napp håller max 1 dag och nu har jag köpt slut alla i affären.. Har provat pipmugg men även den bet han sönder,, jag håller på att bli tokig för att inte tala om hur dyrt det blir i längden.. Så jag tar gärna i mot förslag och tips på hur man kan få en snart 2 årig smurf att sluta bita sönder nappen.. Det värsta var att han behandlade mina bröst likadant mot slutet av amningen och det gjorde ont, kan jag säga :) Så går det när man absolut var tvungen att amma honom i  nästan 15 mån, det är priset man får betala. Hihi nä skämtar bara för det gör man så gärna..

image262

Nä nu är det nog dags att sova lullul, det har varit en händelserik dag och jag är helt slut.

God natt på er!!


Problemet löst

Behövde inte bekymmra mig särskilt länge om jag skulle föra tillbaka spegel till Em, när gosssen ryckte den från väggen och det sa PANG och den var sönder.... Hm borde man oroa sig för sju års olycka måntro? Ramen går fortfarande att använda, så det är bara att byta till en hel spegel. I veckan så skulle tapeten komma *längtar* att få sätta upp den, ska bli spännande, snacka om att det inte händer mycket i mitt stillsamma liv *ler* hihi.
Idag hade vår hund & charmtroll Totte blivit 6 år och saknaden är fortfarande stor....


image261

Man ser ju så oskyldig ut...

Tack för alla snälla kommentarer om köket/hallen...

Hallen snart klar

Före
image263


Efter
image264


Fondväggen kommer där spegeln är. Inte undra på att man ser mysko ut i den spegeln. Måste nog ringa till EM och berätta, eventuellt så skulle jag få en spegel som jag skulle kuna byta ut den mot.. Såg att jag har missat att måla den lilla tassen som helt plötsligt syns så tydlig.. Söker en lampa som skulle passa på väggen men har inte ännu hittat någon...


Köket klart

Japp nu är köket klart, gardinerna på sydda och på plats.. Vi är supernöjda och det känns skönt med lite förändring, positiv sådan..  Färgen heter Tofu från Alcro, den är ljus ljus beige. Här kommer lite bilder

image257
image258

Nu när jag synade bilderna såg jag att allt inte är färdigt, det saknas lister ovan kylen fast dom har ju saknats i 1,5 år sen vi bytte kyl/frys.. Hallen är inte riktig klar än, väntar på tapeten till fondväggen men den skulle komma nästa vecka..

Målning pågår

Puh här målas och fixas det för fullt, bilder kommer snart. Senare i dag kommer äntligen dottern hem från Kiruna. Hon har varit hos Mommo under höstlovet.. I morgon fyller jag visst år så jag vill gärna försöka få klart det mesta, inte för att det blir någon fest men ändå.. Nä nu måste jag fortsätta, gossen ska också hämtas från dagis..

image256

Trevlig helg på er!!!