Planer i massor

Den ena idén efter den andra bara ploppar upp i huvudet på mig.. Nu har jag fått för mig att jag vill måla om i köket. Har ju faktiskt haft samma färg i snart 8 år, sedan nov -99 (strand från Alcros ad 00) vilket är ett ganska bra tag för att vara mig fast när jag väl gillar något så brukar det bli kvar ett tag, vi målade om köket i samma kulör som det var innan när vi gjorde om det. Så nu till något svårare,, vilken färg vill jag ha nu??? beslutsångest är något som inte är helt främmande för mig..  Tänkte hinna måla innan lördag då jag fyller år, vilket i och för sig är lite väl optimistiskt för jag har en lång lista på vad som också skulle behöva göras innan, fast det är ingen tragedi om jag inte hinner och orkar..

image255

Gossen mannekängar i Amandas väska/top. Man fick en väska som man kan använda som top (till flickor) om man vill, när jag beställde en bodysuite åt gossen från Katvig.


Spegel

Vilken dag, började så fint med att gossen inte hade bajsat färdigt när jag bytte blöja på honom så resten kom på mattan i tv rummet och min frukost i toastolen så det var bara att börja skura och försöka få ren mattan och det gick som tur var.. Tror inte jag kommer att låta gossen gå utan blöja på ett tag:) Varje dag lär han sig något nytt, han gillar att ta bort strumporna för att sen försöka få på dom igen, vilket han kan nu..

image254

Mannen har varit i Luleå med jobbet så på hemvägen stannade han på EM i Överkalix och köpte en speglel i ek, till hallen som jag har tittat på och nu var den på erbjudande så det passade ju jättebra, den var jätte fin synd bara att man ser så konstig ut i den, man blir komprimerad på höjden, nog för att jag är ganska kort men inte riktigt så som i spegeln.. Vet inte riktig vad jag ska göra med den..

image253

Har drabbats av abstinens för vår ljuständare har gått sönder och jag hittar inte den andra så det här är tredje kvällen jag inte har kunnat tända mina ljus och det har inte hänt på säkert flera år, att jag inte har haft ljus brinnande när det är mörkt ute..


Rosa bandet

Idag är det 3 år sedan min moster gick bort i bröstcancer så stor del av dagen har mina tankar gått till henne och min kusin M. Hon fick stilla somna in i hennes hem, i samma rum som hon föddes i med alla nära omkring sig. Efter det var inte världen längre sig lik.

image252
Nu äter jag inte kellogs flingor men hade jag gjort det så hade jag nog köpt dessa (tyckte förpackningen var fin). Jag hittade ingen bild på bara bandet..

Mininredning.se

Hittade en länk någonstans till Mininredning.se så jag surfade dit, nyfiken som man är. Tydligen är det något slags forum om inredning och där kan man sätta ut bilder från sitt eget hem i galleriet och då kan andra människor kommentera bilden/bilderna.. Så nu har jag suttit och kollat på den ena bilden efter den andra och blir helt förskräckt vilka elaka och dumma kommentarer vissa ger, jag menar om någon är nöjd med sitt badrum och vill visa upp det så behöver man ju inte vara dum fast man själv aldrig skulle inreda så.. Annars var det roligt och se hur andra har det i sitt hem, har nästan börjat föredra inredningsbloggar istället för tidningar, tycker nästan att dom är lite för stela och tråkiga och speglar definitivt inte vanlig svenssons...

image252


Utmanad

Jag har blivit utamanad av Malin på carlssonkarlsson vilket är jätte kul men ganska svårt..


Här är reglerna:

1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.


7 sanningar om mig:

1.
Är oftast glad, pratglad & har mycket humor (lite för mycket ibland)
2. Älskar smarriga chokladkakor helst med mycket choklad i
3. Har lätt för att gå till överdrift när jag blir intresserad av något (kosten, barnkläder, inredning mm)
4. Jag pratar ofta & länge med mina kusiner i telefon som även är mina bästa vänner
5. Har ett enormt kontrollbehov, som jag dock försöker ändra på
6. Är extremt noga med maten, vill bara ha naturliga råvaror & ekologisk, finns det tex härdade fetter, E621,margarin & sötningsmedel så äter jag inte.   
7. Stressar nästan aldrig & har inga direkta måsten utan gör när jag vill & orkar

Dom flesta har väl blivit utmanad redan vid det här laget så jag utmanar alla som vill och läser detta


Kivi

Det blir inte så mycket bloggande och tid framför datorn längre för min kropp och nacke vill annat så då är det bara att lyssna på den, inte för att man har så mycket till val.. I morgon ska jag till Överkalix och prova nya Peak täckisar som jag har ringt och lagt undan, hoppas bara att dom passar för snart är vintern här och här uppe i norr är det kallt...

Sist jag var till Haparanda så passade jag så klart att vara förbi Fabriksbutiken för att utöka min samling kivi lyktor. Mot hösten och vintern dras jag till mörkare färger och tvärtom..
image250


Förra helgen

Då var vi på ett 2 år och ett 40 års kalas, det var svägerskan som fyllde 40 så det var fika hela helgen. Gossen blev  lite snorig, han var på dagis på måndag men sedan natten mot tisdag så fick han feber och hosta så nu har han varit hemma hela veckan från dagis, så nu är mamma helt slut i kroppen som tur är kunde mannen komma hem från jobbet för jag kom inte upp från sängen i morse pga värk i nacken men i morgon får jag kämpa ensam för då ska han och jaga älg eftersom på lördag så åker vi till Kangos och hjälper mamma att fixa i huset eftersom hon ska hyra ut det i 1 eller 2 år.. Vilket är lite sorgligt (mest för mig) men otroligt skönt för henne, att slippa alla stora kostnader och att behöva åka 14 mil varannan vecka för att rengöra pelletspannan. Nåja det blir nog bra det med..

image246

   
Det här är en riktig traktor kille som tycker varmkorv med bröd är lite mysko mat men till slut gick den ner..


Google sökning

Dottern googlade på sitt namn/bilder för en stund sedan på skoj för att se vad som dök upp och mycket riktigt så dök lilla gumman upp som första bild. Ganska kul tyckte jag men Amanda blev inte lika glad, måntro om det har att göra med att hon är ca 7-8 år och kanske lite rund på bilden, min lilla gospropp..

image245
Hon vann 500kr som första pris i barnklassen, första gången hon var på en pimpeltävling..

Vinterjackor

Skulle behöva få tag på dottern men det är helt omöjligt verkar det som när hon är i skolan. Mamma är i Luleå över dan och där hittade hon jackan som Amanda vill ha, så om hon kan köpa den därifrån så slipper vi åka till Överkalix och där fanns den bara i brunt/turkost. Amanda var i Kiruna på Intersport och provade den med min moster så vi vet vilken storlek hon behöver, fast på Intersport är den 500kr dyrare så därifrån köper vi inte.. Så nu bestämmer jag att hon får en svart jacka, kanske lite trist med svart men framför allt så tror jag att den håller längre för nästa år kanske brunt är helt ute.. Nu när hon nu får den här jackan så får hon då ha den ett bra tag eller så länge den passar för man vet ju inte hur länge hon tänker fortsätta växa.. Jackan blir hennes julklapp från hennes mormor och plastmorfar...

image243
Den här jacka fast i svart. W Peak Ski Jacket.

image244
W Air Down Jacket

Den här dunjackan köpte jag för någon vecka sedan också den i svart. Så nu är jag redo för kylan nästan, har bara täckbyxor och nya goretex kängor kvar att köpa. Har gått i Mammas skaljacka i 3 vintrar och fryst som en galning så nu är det slut med det. Hitta goretex kängor i min storlek (35) är inte heller det lättaste men kanske har jag tur och så jag kan slänga mina gamla som det gått hål i efter lång och trogen tjänst (9år). Mössa håller Amanda på att sticka åt mig så jag väntar med spänning på resultatet, röd är den i  alla fall.

Lördagkväll

Gossen somnade med vällingflaskan i handen.. Han var helt slut efter att i dag varit på 2 års kalas hos hans kompis O och det tyckte han var jätte kul fast det var många barn och Arvid är lite blyg och försiktig av sig...

Annars har vi inte pysslat med så mycket, plockat lite här och där, förutom det så har jag sovit över 3 timmar på förmiddagen med gossen. Amanda åkte i går till Kiruna för att hälsa på Mommo och S, det är så tomt och tråkigt hemma när hon är borta, fast hon kommer ju i morgon.. 

Var en sväng till Haparanda i går och förstås till IKEA för vi behövde hyllor + lite annat också till vår matkällare som vi ska fixa i ordning.. Det blir inget märkvärdigt bara måla om väggarna och sen till sommaren så lägger vi in nytt klinkersgolv.. Just nu finns det en brun äcklig hylla och spygröngula väggar. Jag tror att det kommer att bli lite fräschare där, framför allt så kommer jag att få bättre ordning i mina kökslådor, tänkte förvara matberedaren, våffeljärnet mm där så är det bara att hämta upp det när man behöver det (typ 1 gång/året). Kanske vågar jag visa före/efter bilder, vi får se..

image242

Gossen fick prova sin vintermundering, blev nästan lite orolig ifall overallen skulle ha blivit för liten eftersom jag köpten den på rea i våras (för halva priset) men den är fortfarande för stor, så det var ju bra. Därimot så var handskarna på tok för stora och mössan älskar han...


Gammalt blir nytt

När jag var ute i förrådet för några veckor sedan så hittade jag denna gamla lampfot som jag inte har haft framme på ganska många år, det var i samma veva som jag sprutmålade tidningstället vitt.. Jag har en liten tendens att överdriva när jag börjar med något (det vart några grejor som blev sprutmålade) fast dom visar jag sedan..

Före
image240

Efter
image241

Så här blev resultatet,blev jättenöjd och nu har jag en ny lampa.. Tyvärr har det varit svårt att hitta en passande lampskärm, så den här får duga tills jag hittar den perfekta...

En rolig historia

En hustru stekte ägg till frukost åt sin make. Plötsligt kommer maken inrusande i köket.

"Försiktigt," säger han, "FÖRSIKTIGT! Sätt i mer margarin! Du steker för många åt gången."
"FÖR MÅNGA! Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! Det behövs mer margarin. Åh, herre gud! VAR ska du få
plats med MER MARGARIN? Dom kommer att fastna! Försiktigt... FÖRSIKTIGT! Jag sa FÖRSIKTIGT!
Du lyssnar ALDRIG på mej när du lagar mat! Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu! Är du tokig?
Har du mist förståndet? Glöm inte att salta dem. Du vet att du alltid glömmer att salta dem.
Använd saltet. ANVÄND SALTET! SALTET!!!"

Hustrun stirrar på honom.
"Vad i hela friden är det för fel på dej? Tror du inte jag vet hur man steker ett par ägg?"

Maken svarar då lugnt, "Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil."