Gott Nytt År!

Gott Nytt År! Önskar jag alla..

En lugn och skön jul

Vi hade en lugn och mysig jul med massor av god mat och hemma gjord godis. Till och med Linda (alltså jag) åt massor.. Hoppas bara att dom tar slut snart så man slipper gå och norpa lite då och då. Vilket jag aldrig gör annars. Leila ljög verkligen inte när hon sa att hennes smörkola är världens godaste :) Tydligen har jag varit snäll i år, för jag fick jätte fina klappar av Tomten. Kanske kommer det bilder på dom.

image303

Dukat för jullunch med Mamma innan vi åkte till fammo och faffa (barnens alltså) och väntade på Tomten, fast han var då ingen höjdare tyckte Arvid. Jag har aldrig sett min lilla gosse så rädd, så vi fick gå upp till vindan och vänta tills Tomten gick och då blev det genast mycket roligare...

    
Dottern och en stolt gosse som fick sina första kalsonger av Tomten..


God Jul

I dag har det varit fullt upp. Tur att man vilade en liten stund med gossen på dan, annars hade man aldrig orkat.. Arvid har varit sjövild i dag, vilket är väldigt ovanligt. Han är nog en av dom lugnaste kille jag träffat på. Men inte idag:) och babblar hela tiden.. Snart är det Julafton och vi har städat och fejat för att min Mamma kommer på Julaftons morgon från Kiruna för att äta Jullunch med oss. Då måste jag skura  en sista gång, eftersom hon är allergisk mot hund och har svår astma. Sedan åker vi till mannens föräldrar och firar där med dom och mannens yngsta brosa med familj, vilket blir jättmysigt.. Helst hade man viljat vara i Kangos och firat där med mostrar, kusiner och framför allt mamma, men det går inte när huset är uthyrt (hoppas på nästa jul).

Har gjort Leilas Rocky Road i dag, blir spännande och se om det är lika gott som jag tror och Nu sitter jag och väntar på att tryffeln ska stelna. Upptäckte att jag inte gillar vit chocklad särskilt mycke men fina bollar blir det nog..

Så nu önskar jag er alla en jätte fin JUL...


GOD JUL!

image302




Underbar syn

Har tillbringat några dagar i Kiruna hos mamma. Vi åkte dit redan i måndags, jag och gossen eftersom han var inte riktigt kry så var han inte på dagis.. Så vi passade på att ta en liten minisemester hos Mommo.. Hos oss bor inte någon julstress inte, vi gör det vi hinner, orkar och har lust med.. Men visst är det skönt när alla julklappar är färdigt inhandlade.. 

I Kiruna har vi bara umgåtts med nära och kära, lite sprang jag på stan också förstås. Behövde lite nya kläder åt mig själv..  I tisdags så åkte vi till Jukkas och Icehotel,, gissa om jag blev sur när jag hade glömt kameran hemma och i mammas var batterierna slut,, till och med reserverna.. Men vackert var det.. Min kusin Sara jobbar där i shopen så vi passade även på att handla lite smått och gott..


image301

När jag kom hem i går så möttes jag av denna underbara syn. Amaryllisen hade slagit ut medans jag var borta..



Ikea

Nu åker jag till Ikea!!! Är tillbaka på kvällen...
Trevlig 3:e advent!!


Favorit

Åh vad jag älska den här låten.... Tyvärr vet jag inte hur man lägger in youtube in i bloggen.. Men det här funkar också.. Klicka bara på bilden så får ni höra......

image300

Åter till värkligheten & stövlar

Puh äntligen börjar biverkningarna avta,, och man börjar återända till verkligheten eller till värkligheten (tyckte det var lite fyndig;).

Idag med posten så kom det ett Julerbjudande! 60% på valfri vara från Ellos.. Efter en stunds funderade, så slog jag till..
image298

Var i stort behov av stövlar men att hitta det i min storlek är nästan helt omöjligt och till bra pris ännu svårare.. Hoppas bara att dom passar...


Seg som kola

Här i stugan tar vi det bara lungt och myser... Kanske är det för att jag har börjat ta Tryptizol (mot värken) och J..vlar vilka biverkningar den har..  Jag är så trött och orkar igenting, armar och ben känns som spagetti, svettningar och flåsar som om man hade 200 kilos övervikt och då har jag inte kommit upp i full dos än.. Så i kväll börjar jag trappa ner för att sluta helt.. Det är nästa 3 år sedan jag slutade med dom och nu kommer minnet tillbaka, det är inte värt med alla dessa biverkningar för dom är värre än jag vet inte vad...

Helgen har gått fort som vanligt. Vi har bara varit hemma och tagit lungt, hyrde film i går och åt glass. I dag har vi varit och firat grannen som fyllt 50 år så det blev fika i dag också, mums vad mycke gott dom hade..  Nästa vecka blir det nog att åka till Ikea. Behöver en ram till min kakaoplansch och sen är det dom sista julklapparna som ska inhandlas..  Det är bara några få kvar, som inte finns att köpa här i byn...

image293

Arvid har varit ute med Pappa och skottat snö, själv sprang jag ner till bastun under tiden.. Sen tog vi en promenad till grannen och gossen sov i vagnen. Han var rejält blyg när han vaknade, tog ett bra tag innan han tordes ens titta på någon men sen släppte det (efter 1,5 tim) och han vågade fika..

       

Här Mommo kommer det några dagsfärska bilder på gossen....



Staden

Äntligen har Staden kommit upp på väggen :)  som jag köpte förra året. Dock inte på den först tänkta platsen, som var ovanför malmbyrårena i matrummet. Där det nu är en fondvägg. Så efter mycket funderande så har den fått komma upp ovanför soffan och samtidig så döljer den lysknappen som vi inte orkade flytta på när vi slog ut väggen till tvrummet för 3 år sedan..

image291

En ny soffa står högt upp på önskelistan men inget som vi prioriterar högst just nu. Det enda vi vet är att det blir en Furninova Setup, ( så att vi alla får plats) men vi kan inte bestämma oss för vilket håll divanen skall vara åt.. Vår gamla Karlanda är inte så fin längre, tyget håller snart inte ihop, för att inte tala om den fula färgen (mannens val, jag ville ha en brun) men det är inget som jag sörjer direkt ;) Den skär sig ganska illa mot vår lilla röd/orange soffa...

Julstämning

Nu har  julstämningen kommit till vårt hus också, lite i varefall.. I vanliga fall brukar jag ha fixat klart allt till första advent men nu i år, efter en tuff vecka i Sunderbyn, så blev det först i kväll.. Fast adventljusstaken saknas och en massa annat som jag inte ens kommer ihåg förrens jag ser dom. Men den lådan har vi inte hittat ännu. Detta är priset man får betala när båda två är riktiga virrhönor :)

image290

Tack för alla fina kommentarer som jag fick innan jag åkte till smärtrehab.. Det var 4 tuffa dagar av utredningar, men det var jätte bra.. Otroligt skönt att träffa kunnigt folk som vet (mer än jag) och kan sin sak :)