Bakdag idag
Måste nog släga ihop en bröd deg idag, brödet börjar ta slut här hemma... Har nog aldrig bakat ett lättare bröd och gott, om jag får säga det själv och sen det bästa, det är nyttigt också.. Allt är krav märkt och ekologiskt odlat utom bikarbonaten och sirapen...
Bröd Ugn 175 grader
Längst ner i kall ugn
5 dl dinkelmjöl 1,5 tim
(4dl spelt dinkel & 1dl fullkornsdinkel)
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl havre el rågkross (själv bara provat med rågkross)
1,5 dl vetekli
1,5 dl vetegroddar
1 tsk havsalt
4 tsk bikarbonat
0,5 dl mörk sirap (receptet är på 2 dl, men det är på tok för mycket)
1 liter fil
Man blandar alla torrvaror i en bunke och rör om, sen tillsätter man sirapen och filen, rör om ordentligt. Häll sedan i 2 st smörade el oljade bakformar, själv strör jag pumpakärnor på om jag har hemma och sen in i ugnen. Sedan är det bara att vänta......
Bröd Ugn 175 grader
Längst ner i kall ugn
5 dl dinkelmjöl 1,5 tim
(4dl spelt dinkel & 1dl fullkornsdinkel)
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl havre el rågkross (själv bara provat med rågkross)
1,5 dl vetekli
1,5 dl vetegroddar
1 tsk havsalt
4 tsk bikarbonat
0,5 dl mörk sirap (receptet är på 2 dl, men det är på tok för mycket)
1 liter fil
Man blandar alla torrvaror i en bunke och rör om, sen tillsätter man sirapen och filen, rör om ordentligt. Häll sedan i 2 st smörade el oljade bakformar, själv strör jag pumpakärnor på om jag har hemma och sen in i ugnen. Sedan är det bara att vänta......
Kommentarer
Postat av: MO
Det ser rejält och gott ut. Det får jag ta och prova när baklusten kryper på, hm det kan ta tid, ha en skön fredag, kram Maria
Postat av: Karin
Mmm, ser gott ut. Har bakat något liknande, det är så praktiskt eftersom man inte behöver ha jäst.
Postat av: viktoria
Det där brödet ser gott ut. Skriver av receptet!
Trackback