Bakdag idag

Måste nog släga ihop en bröd deg idag, brödet börjar ta slut här hemma... Har nog aldrig bakat ett lättare bröd och gott, om jag får säga det själv och sen det bästa, det är nyttigt också.. Allt är krav märkt och ekologiskt odlat utom bikarbonaten och sirapen...

image74

Bröd                                                                                                                     Ugn 175 grader 
                                                                                                                              Längst ner i kall ugn
5 dl dinkelmjöl                                                                                                   1,5 tim  
(4dl spelt dinkel & 1dl fullkornsdinkel)                                                                                          
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl havre el rågkross (själv bara provat med rågkross)
1,5 dl vetekli
1,5 dl vetegroddar
1 tsk havsalt
4 tsk bikarbonat
0,5 dl mörk sirap (receptet är på 2 dl, men det är på tok för mycket)
1 liter fil

Man blandar alla torrvaror i en bunke och rör om, sen tillsätter man sirapen och filen, rör om ordentligt. Häll sedan i 2 st smörade  el oljade bakformar, själv strör jag pumpakärnor på om jag har hemma och sen in i ugnen. Sedan är det bara att vänta......

Kommentarer
Postat av: MO

Det ser rejält och gott ut. Det får jag ta och prova när baklusten kryper på, hm det kan ta tid, ha en skön fredag, kram Maria

Postat av: Karin

Mmm, ser gott ut. Har bakat något liknande, det är så praktiskt eftersom man inte behöver ha jäst.

2007-05-04 @ 19:35:53
URL: http://hemochliv.blogg.se
Postat av: viktoria

Det där brödet ser gott ut. Skriver av receptet!

2007-05-13 @ 10:55:35
URL: http://www.viktoriakdesign.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback