Chansar

Tänkte ta och åka en sväng till Ikea imorgon med gubben eventuellt följer Amanda med. Tänkte hinna medans Arvid är på dagis, hinner vi inte hem till 4 så hämtar farmor honom. Om det är någon bra idé att åka så långt som till Happis och sen en massa affärer när man är stor som ett hus och har grymma sammandragningar hela tiden vet jag ej, men jag chansar. Nä då det blir inte en massa affärer utan Barnens Hus & Ikea för att köpa presenter åt gossen när han fyller år, eventuellt julklappar med. Känner att jag måste passa på man vet ju inte när det är dags för lillkråkan att titta ut.
 

Gossen igår när han tittade på sin favorit film Cars och Blixten Mcqueen


Saknar

Usch vad huset känns tomt när dottern inte är hemma, hon åkte i fredags till Kiruna och kommer hem på söndag. Hon har prao på LKAB hela veckan, där min mammas sambo jobbar, så hon har fullt upp med möten och transportlistor eller vad det nu var hon gör. Tomt är det iallafall och jag saknar henne så mycket, plus att hon inte har ringt sen i söndags efter att jag fick veta att hon i smyg har gjort hål ovanför läppen, trots att hon inte fick. Blev väl lite arg men mest besviken, har inte världens bästa humör nu när jag är gravid kan jag lova. Har väldigt lätt för att blir arg men det går lika lätt över.Saknar min fina gumma, Arvid frågar varje dag när manda kommer hem...

V. 36

 
Du är i vecka 36
 
 

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

Då födseln närmar sig snabbt, kan det vara bra att kontrollera vad som kan vara bra att inhandla innan födseln. 

 
 
 
 
 

Ny soffa

För två veckor sedan var vi och hämtade vår nya soffa, var lite osäker på om jag tyckte om tyget, mindes inte riktigt hur den såg ut men när vi packade upp den så var den mycket finare än vad jag mindes, puh vilken tur. Fast hade det funnits fler tyger att välja mellan så hade jag helst haft en grå,svart vit färgad.Färgen blev lite konstig på bilden den är mer svart med inslag av vitt och brunt. Oh ja tygtavlan med staden har varit uppe hela sommaren, har inte funnits orka att göra en ny trots att jag har köpt ett nytt tyg för länge sedan men vadå det är ju snart jul igen :) Synd bara att jag inte kan ta fram mitt nya soffbord eller gamla i teak från 50/60 talet som jag har fyndat på tradera för länge sedan. Så är det när man har en lite illbatting som gillar att köra sina bilar på bordet och göra repor.. Så nu fattas bara en ny matta, tänkte köpa en från Ikea, tror den heter hampe i rött..

 
 Min lilla älskling innan dagis imorse.


Gräsklipparmannen

Gossen har jobbat hårt i sommar med att hjälpa pappa och storasyster när 5500 kvm gräsmatta ska klippas för hand nu när vår åkgräsklippare valde att gå i pension..


Vinterkläder klart

Snart har jag färdigt gossens vinterkläder och skor, så nu är det bara att vänta in vintern. Nä inte riktigt än hoppas jag. Åker till Luleå och Öjebyn imorgon. Först ska vi till Preutz och fixa till mina glasögon, har råkat trampa på dom så dom är lite snea, sen ska jag bara till PO.P gossen behöver nya skalbyxor, vinterhandskar och lite annat framför allt strumpor, tro det eller ej men han har haft samma stl och strumpor i snart 2 år, hans fot har verkligen inte vuxit mycket på två år :)  Kanske blir det lite till bebis oxå.. Sen åker vi till Öjebyn Mio Blom och hämtar vår nya soffa som vi beställt, kommer inte ens ihåg hur den såg ut, vi såg den när vi var på Nolia i sommras..
Gossens fina vinterovrall från Molo

   

Den blåa mössan är från förra året men den passar än. Dom bästa vinterskorna som finns, Kuoma GT och den röda mössan är ny, ska bara be svärmor göra snören till den så den går att knyta + att han har en tunn rånarluva i ull under.


Tack för era snälla kommentarer, känns roligt att få trots att jag inte är så aktiv på bloggen längre...