4 månader idag

Idag blir vår lilla prinsessa hela 4 mån, man blir nästan gråtfärdig när man tänker på hur fort tiden går. Det känns ju som om det var igår hon kom :) Under veckan har hon börjat vända från rygg till mage så nu snurrar hon som en makaron. Av mina barn är hon den tidigaste. Amanda lärde sig det när hon var nästan 1 år :)

Den stora prinsessan och lill prinsen är sjuka med feber och hosta, hoppas att dom fort blir friska och att vi andra slipper bli sjuka. Arvid har varit med Mommo och S hela helgen när dom kom till Perrä, han ville inte ens komma hem och fika tårta med oss när min storebror fyllde år, så Mommo kom ensam, vi blev lite snopna minsann men han är Mommos gosse och S kompis som han själv säger..

Bilder på Alvina från veckan som gått.. På en sekund kan man bli arg som bi om något går fel..

Nya dojjor

Hm undra vem som ska få dessa?och dom här?


Lördag

Idag har jag, Arvid och Alvina varit till Pajala medans mannen jobbade. Först var vi till Johanna och hälsade på i affären där vi handlade även lite lördagsgodis.. Sen när hon stängde var vi till Novas och fikade med Helen och hade det mysigt, alltid lika roligt att träffa henne.. Vid tre fick vi bråttom hem för gubben hade glömt nycklarna, jag är ju nästan alltid hemma :) Tillsammans lagade vi älgfilé med vitlök/persiljesmör och gräddsås och så grönsaker förstås, åh vad gott det var, helst när det var mannens första älg som han själv har skjutit :) Nu dricker jag kvällskaffe med grädde *mums* och väntar på att grabbarna ska komma upp från bastun för vi ska bada Alvina. Amanda är i Luleå på Biskopens buckla som ledare för konfirmanderna och kommer hem på söndag..
     

Lite bilder på dom små marodörerna under veckan som gått. Den stora huliganen är oftast i på träningar eller med kompisar så hon fastnar inte lika lätt på bild längre.

Rosa kossor

Kunde inte motstå denna lite löjligt söta, väska när jag såg den men kände just då att priset var lite för högt. För någon vecka sedan hittade jag den på rea för över halva priset så då slog jag till..


Katvig "Fairy cow" heter väskan

Vill ha

Blev kär i denna underbara sak när jag surfade runt efter barnkläder i Danmark. Tyvärr blir den lite för dyr om man beställer från DK så jag skulle gärna vilja hitta den i sverige och nu såg jag att Mija i Bygglov också hade den i ett kök men det står inget om vad den heter och var den kommer ifrån..


Om någon vet var man kan hitta den här, så skriv gärna... Mina rosti slevar skulle passa så bra i den :)

Utmanad!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av
hem&liv

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/ (o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

1. Har en fobi som följt mig sedan -83 då jag första gången såg filmen på bio, två bokstäver mer skriver jag inte.
2. Rädd för det mesta som kan hända.
3. Är grymt noga med barnens kläder, allt ska matcha till och med strumporna :)
4. Ingen rör min tvätt, är väldigt noga, även med tvätten.
5. Älskar att tvätta kläder! Längtar tills vi rustar upp tvättstugan.
6. Drömmer fortfarande om att engång i framtiden kunna ha en Rottweiler igen.
7. Gillar LCHF.
8. Kan inte parkera bilen om jag har bälte på, annars kör jag inte en meter utan bälte.

Det var allt jag kunde komma på, hade jag frågat min man hade han säkert radda upp en hel del :)Tid Ork??

Tid och ork är inget som jag har i överflöd just nu, mest är det orken som tryter. Så bloggandet är inte på min prio 1 lista direkt. Det tar hårt på min stackars kropp att vara småbarns förälder just nu, men det är det helt klart värt. Det gäller bara att hålla ut dom första åren sen blir det lättare. Har aldrig varit tröttare, haft ondare och allmänt slutkörd men heller aldrig varit lyckligare :) Jag har en underbar man och helt fantastiska barn, vi är friska och ekonomin är på fötter igen, kan inte bli bättre.. Sen blir ju livet lite roligare när man får shoppa fina barnkläder :)

Lite nytt till pigan från Meandi stl 62/68Å lite växa kläder som är helt underbara, stl 74/80 längtar verkligen tills dom passar.Detta underbara set med kaniner fick hon av mina gullig kusiner, Hanna, Maria och Ida. Också i stl 74/80Fick denna som storkundsgåvaDetta fick Arvid från Meandi stl 98/104.Och till sist lite snygga filligar till gossen.Även jag fick kläder men dom var jag tvungen att skicka tillbaka och byta till mindre storlek, hoppas dom kommer snart och gubben fick fillingar han med.