Utmanad

Jag har blivit utmanad av hemochliv Jätteskoj! ska bara klura ut något bara, förhoppningsvis är jag klar till i morgon :) 
Ha det bra där ute!!
Är snart tillbaka...

Äpplen

Jag drömmer fortfarande......

image322
Katvigs nya midi appleprint vår 2008

Jag ser stjärnor

och drömmer om...
image320
Vårnyheter från Molo....

Har ingen rubrik

Lusten att blogga är lika med noll, finns ingen som helst lust eller ork. Just nu känns allt bara så tungt, när man inte vet hur man ska klara ekonomin. Försöker att inte oroa mig så mycket men det är fruktasvärt svårt. Kan nog inte beskriva med ord, hur arg och besviken jag är på allt som har med Försäkringskassan att göra.. I många år har vi levt med små medel, det är inte många kronor jag fått när jag fått hel sjukersättning men vi har klarat oss. Men nu vet jag inte, hur ska vi överleva på mina 2701kr i månaden? Det finns inte så mycket  man kan avvara längre, (dagis) men det är sista.. Det är nu man önskar att mannen hade varit höginkomsttagare eller åt det hållet...

Nä,,, jag är inte bitter :) Försöker alltid se positivt, tänker att det kan alltid vara värre. Jag är så lycklig lottad med en underbar familj, vänner mm..

Återkommer när jag känner mig lite mer positiv, just nu är jag bara så ledsen och arg över min situation som jag inte kan påverka... Dottern fyller 14 år på söndag så då blir det fika, ska försöka orka baka något gott till henne. Sen har vi lillakusinen som fyller 1 år på samma dag som Amanda. Så det blir ännu mera fika...

Hoppas ni alla får en jätte fin helg!

image319

Mitt fina brickbord som jag fick av mannen i julklapp..

En rolig historia

En kvinna köpte en talande papegoja. Expediten i djuraffären
 varnade henne att fågeln kom direkt ifrån en bordell och hade
ett mycket speciellt ordförråd. Kvinnan var inte det minsta
pryd, så hon sade att det brydde hon sig inte om. När hon kom
hem med buren och lyfte av skynket tittade sig papegojan omkring och sade:
- Nytt hus, ny madam!.
Då kom dottern i huset in genom dörren:
- Nya söta flickor! kraxade papegojan.
I samma ögonblick kom mannen i huset hem. Då sade papegojan:
- Samma gamla kunder! Tjenare Hasse!

Snyft

Rusta hade inte tapeterna *snyft* besviken blev jag, fast misstänkte att det kunde vara så för dom fanns inte i Haparanda heller....

image316



Pausfågeln kvittrar igen

I morgon åker vi till Luleå över dan, hela familjen plus att Amandas kompis följer med. Vi ska till Rusta och hoppas att dom har tapeten hemma. Men först och främst så ska vi till PO.P deras rea börjar i morgon. Fick ett presentkort ditt före jul på nästan 500kr (för att jag varit en så bra kund) men nu är det slut med det..  kanske sparar jag den till när vårkläderna kommer. Annars ska vi inte direkt handla något, vi måste hålla hårt i plånboken nu när jag får knappt någon ersättning och vi har bara mannens lön att leva på. Tufft men jag hoppas att vi klara det..

Nu blir det en liten paus från bloggen, för min kropp och nacke säger ifrån. Det har blivit alldelens för mycket framför datorn sista tiden, och det blir jag inte bättre av direkt *ler* Man blir ju nästan beroende av att läsa bloggar.. Mest troligt blir det inte så länge men några dagar ska jag försöka klara.

image318

En bild på en liten gosse som hade svårt att låta granen vara ifred :) för den var ju så spännade.. Det mesta av julen åkte bort redan förra veckan utom stjärnan i köksfönstret, den åkte bort idag..


Grattis Älsklingen!

I kväll har vi firat älsklingen som fyllt hela 39 år idag. Så nu mår jag nästan lite illa av allt jag har fikat :)  Vår present var ett par snygga Katvig kalsonger, likadana som gossen har. Så nu matchar dom varandra och Arvid är jätte mallig. 

Åkte i morse till Gällivare, till sjukhuset (kollade upp magen) men allt såg bra ut, skönt.  Tror själv att det kan bero på att jag är känslig för kyla, nu när jag tänker efter så kom det i samband med att jag började använda mina nya stövlar, som för övrigt är jättesköna men kalla när man som jag alltid fryser om fötterna. Min mamma berättade att det var likadant för henne när hon var yngre. Så går det när man inte alltid vill gå i goretex kängor och dunjacka *ler*. 

image317

Här vilar en trött gosse med stora duttä (syster) i soffan . Gossen fick feber under natten så han fick vara hos fammo och faffa under tiden vi var borta. Så imorgon blir det ingen dagis för honom.. 

Pls, blunda så ni inte ser kuddarna och soffan,, färgerna skär sig så illa mot varandra, jag vet. Men jag tänker minsann inte skaffa nya kuddar förrens vi har en ny soffa..  Mina Mairokudda (havstulpan) sitter så fint och väntar på en stol :)

 

Nästa projekt

Nu när vi bytt sovrum med dottern så är hennes rum mest akut att göra något åt. För tydligen kan hon inte sova i rummet med dom ilsket röd/orange tapeterna, hon får så hemska svettningar av dom. Konstiga symtom det finns nu förtiden *ler*. Jag förstår faktiskt henne, det var mannen som valde dom för 8 år sedan och för 6 år sen har jag viljat målat om. Eftersom pigans gamla rum är helt ok, så kan jag vänta ett tag till. Jag menar allt är väl bättre än våra gamla tapeter, eller hur? 

image316

Blev förälskad i dessa tapeter från Rusta av alla ställen.. Hoppas att dom finns bara när vi åker dit. Skulle passa så bra i pigans rum.  Framför allt så passar priset min plånbok.



Gaahh!!  Detta är andra gången jag måste skriva om detta inlägg, fast jag hade sparat så försvann det när jag blev utloggad. Kanske dags att gå och sova..

Tradera fynd

Råkade lägga ett bud på Tradera innan jag gick och lade mig igår, och när jag såg efter så hade jag vunnit auktonen för endast 106kr..

image315
Älskar verkligen deras kläder.. Man blir så glad av dom...

Vilken tjej

Jösses vilken tjej!! Charlotte Kalla.. Hon är ju helt fantastiskt, den tjejen på skidor, dessutom verkar hon vara en mycket sympatisk och trevlig tjej.. Herregud vad nervösa vi var idag när hon åkte och glädjen stor när hon vann.. Gissa om vi är stolta här i Pajala över henne..

image314


Barnkläder

Från dom här butikerna beställer jag mest i från, det finns så mycket fler men detta är mina favoriter..



Från Gucce beställde jag katvig linne/boxer, molo linne/boxer, småfolks strumbyxor. Dom var redan nedsatta till nästan halva priset och sen på det 40% så då gjorde det ingenting att dom har så dyr frakt. Det var en riktig bra rea.


 

Rea på nätet

Även gossen fick lite smått och gott från mellandagsrean. Det är ju så bra när man kan handla kläder på nätet åt  gossen, eftersom jag har 18 mil till närmsta barnklädesaffär som säljer märken som småfolk, molo, katvig och Plastisock mm som jag gillar. Så är det betydligt lättare att beställa via nätet. Snål som jag är så brukar jag undvika dom nätbutiker som har dyr frakt, helst ska det vara fraktfritt (och rea)

image313

Jag vet,, en rosa bodysuit!  men den var  på rea och den enda i hans storlek och vi använder den som pyjamas.. Nu väntar jag på Me&i s vårkläder, spännande, spännande. Japp mer spännande än så är nog inte mitt liv :)

Mellandagsrea

Trots att man bor i en liten liten by så har jag handlat lite nya kläder på mellandagsrean. Lagom till skyltsöndan så öppnades en ny lite klädaffär som säljer B.Young kläder bland annat, så nu finns det två klädaffärer i lilla Pajala. Passade ju perfekt eftersom jag är i stort behov av nya kläder och nöjd blev jag också.

     
Den gråa stickade tunikan är från B.Young. Svart stickad klänning från Koola Anna och en till tunika från Miss Ewing.. Sen vart det lite knästrumpor och vanliga stumpisar i olika tjocklekar och en jätte fin halsduk.. Nu när jag har stövlar så känns det mycket roligare att ha klänning och tunikor..

Bytt är bytt

Förra veckan när jag inte kunde sova en natt så kom jag på iden att byta sovrum med dottern, eftersom hon har ett lite större rum än vi så passar det ju bättre nu när Arvid snart ska få en större säng. Amanda och mannen har visst föreslagit detta tidigare vilket jag inte har något minne av *ler* Förändringar måste få ta tid..

image309

Vi fixade i ordning pigans rum sommaren -06 som en överraskning, när hon var på semester med Mommo & S i Grekland. Dom längsta 2 veckor i hela mitt liv. Hon hade tidigare själv köpt den bruna tapeten som är fondväggen i hennes rum. Resten av väggarna målade vi  ljus beige (alcro shi-take).

Så idag har vi bytt sovrum med varandra. Nu har Amanda vårt med dom äckliga tapeterna. Som hon tyvärr kommer att få dras med ett tag,, hihih.. Nä nu var jag lite elak.  Men tycker liksom att det är min tur att få fixat i sovrummet först. Jag har ju liksom väntat i 4 år redan..  Vår gamla sängstomme och våra sängbord ligger nu ute på blocket, tänkte att mannen ska få göra en ny sänggavel + bord, sängben i ek köpte jag på Ikea för ett bra tag sedan..

Strax tillbaka

Just nu så läser jag väl mest andras bloggar än lägger ut egna inlägg..  Mest för att gossen har jullov från dagis och hela min kraft och energi går åt  att springa efter honom. Plus att jag nog har åkt på UVI, väntar på att dom ska ringa från sjukan... Annars är allt bra bra..

Tillägg: Näpp det var inte UVI. Jag måste ringa till Gällivare på mån, man behöver titta med ultraljud.

image307